Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Kuvani rakovi na ruski način

Kuvani rakovi na ruski način

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Kuvani rakovi na ruski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
10
"Za one koji su se uvek pitali kako se spremaju savršeni rakovi - lako je sa ovim receptom"

Potrebni sastojci

  • rakovi - 20 komada
  • rotkva - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • koreni - 1 komad, od peršuna
  • so - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Rotkva, šargarepe i koren peršuna se oljušte i seku na krugove. Prelivaju se vrelom vodom, dodaje se so i lovorov list i kuvaju se 40 minuta.

Dodaju se rakovi, kojima je prethodno odstranjeno srednje peraje sa crnom žilom.

U trenutku i kome se između vrata i leđa rakova pojavi pukotina, oni se vade iz vode.

Serviraju se zajedno sa isečenim korenima i prelivaju se bujonom od kuvanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: