Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Kiseo kupus sa pirinčem i babek kobasicom

Kiseo kupus sa pirinčem i babek kobasicom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kiseo kupus sa pirinčem i babek kobasicom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Nijedna glavica kiselog kupusa ne treba da ostane nepojedena, a koji je bolji način da se iskoristi, nego ovo ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1/2 glavice
  • pirinač - 1 šolja (200 ml)
  • ulje - 50 ml
  • kobasica - 300 g, sirova (babek)
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejt ulje i u njemu propžite kupus, prethodno isečen dok ne omekša.

Dobro operite pirinač i dodajte ga u kupus, mešajte neprestano 1-2 minuta.

Dodajte dve šolje vode i ostavite na vatri dok pirinač ne upije vodu.

Sipajte ga u pleh i odozgo poređajte kobasicu, isečenu na komade.

Dodajte još jednu šolju vode, pospite biberom i stavite jelo da se peče u rerni oko 40 minuta ili dok pirinač ne bude gotov.

Ako je potrebno dodajte još malo vode.

P.S. Ovo jelo je veoma popularno u našem kraju. Moja baka ga je pripremala sa domaćom kobasicom, pre nego što se osuši.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: