Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kiseo kupus sa prazilukom i pirinčem

Kiseo kupus sa prazilukom i pirinčem

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Kiseo kupus sa prazilukom i pirinčem
Fotografije: Diana Kostova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Kad zakleti obožavaoci bugarske kuhinje, preporučujemo svima da probaju ovaj kiseo kupus sa prazilukom i pirinčem Bukvalno se topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 tegla /500g/
  • praziluk - 1 glavica
  • pirinač - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • so
  • bujon od povrća - 1 kockcia
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isecite praziluk i propržite. Dodajte kiseli kupus, sitno iseckan i pirinač.

Pržitemo dok pirinač ne postane providan. Prelijte sa dve šolje vode i dodajte začine.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 40-60 minuta.

Napomena: Imala sam jednu šniclu koja mi je ostala da ne bude sasvim bez mesa, ali i bez šnicle je odlično.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: