Napuljski omlet sa špagetama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
01/08/2019
"A tek da vidite kako u Napulju prave omlet - sa špagetima i sjajan je "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano97
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • špageti - 300 g
  • ljutenica - 2 kašike
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 5 komada
  • sir - 100 g
  • viršla - 1 komad
  • ulje - za mazanje
  • so - po ukusu
  • masline - 4komada
  • krastavac - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • peršun - 2 struka, s vež
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se sprema omlet. Umutimo jaja sa prstohvatom soli i bibera. Dodaju se izmrvljeni sir i viršla, isečena na sitno.

Sipamo u posudu za pečenje na papir za pečenje i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Za to vreme špageti se kuvaju u posoljenoj vodi, posle se ocede.

Omlet se izvadi iz rerne. Odozgo se maže ljutenicom i raspoređuju se skuvani špageti. Posipamo narendanim kačkavaljem i vraćamo da se zapeče samo odozgo, tek toliko da se kačkavalj rastopi.

Vadi se u tanjir, pri čemu se sklanja papir. Ukrašava se maslinama, kriškama paradajza, krastavca i peršunom.

Ukusno i lepo!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar