Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa debrecinama

Omlet sa debrecinama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Omlet sa debrecinama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
02/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Šaren i veoma aromatičan omlet sa debrecinama - kako da mu odolite"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • sir - 50 g
  • debrecine - 1 komad
  • majonez - 1 kašičica
  • peršun
  • ulje - za prženje
  • univerzalni začin - 1/2 kašike, od povrća, ljuti
  • voda - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite debrecine na dva dela, a zatim još dva dela. naseckajte ih na male komade. Izmrvite sir. Sitno naseckajte peršun.

Razbijte jaja u duboku posudu i dobro ih umutite. Njima dodajemo sitno seckane debrecine i izmrvljeni sir.

Dodajte kašičicu majoneza, pikantni začin i sitno seckani peršun. Na kraju dodamo dve kašike vode.

Celu smesu dobro umutiti. Zagrejte ulje u tiganju.

Zatim sipamo gotovu smesu u njega. Završimo jaja na šporetu i kada su gotova, ukrasimo ih svežim peršunom. Jelo serviramo dok je još toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: