Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa špagetama od tikvica

Musaka sa špagetama od tikvica

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k102
Musaka sa špagetama od tikvica
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 6
16/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"I posle je musaka dosadna - ova ne samo da je atraktivna, već i neverovatno ukusna. Uverite se i sami"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400g, teleće
  • tikvice - 3 komada
  • krompir - 4 komada
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz pire - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena,
  • luk - 1 glavica
  • majčina dušica - 20 g, sveža
  • bosiljak - 20 g, svež
  • origano - 20 g, svež
  • čubar
  • maslinovo ulje
  • šećer - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • za preliv
  • kačkavalj - 150 g
  • žumanca - 1 komad
  • brašno - 50 g
  • kiselo mleko - 1/2 kantice
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu, crni i beli uk, kao i paradaz sitno iseckajte. Pržite mleveno meso u tiganju sa zagrejanim uljem, ako što ćete u isto vreme mešati i sitniti meso. Dodajte povrće, a zatim so i biber. Dodajte paradajz pire sa šećerom. Sitno iseckajte sveže začine i dodajte smesu u tiganj.

Isecite tikvice kao špagete pomoću spiralizatora. Krompir isecite na kolutove, a zatim ih propržite u tiganju sa zagrejanim uljem. Dodajte so, biber, ruzmarin i beli luk.

Spremite preliv za jelo, tako što ćete pomešati žumance, kiselo mleko, brašno i rendani kačkavalj.

Dobijenoj smesi dodajte spirale od tikvica i promešajte. U odgovarajuću tavu poređajte krompir. Rasporedite tikvice sa teletinom preko. Prelijte ih.

Pecite musaku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: