Način pripreme
Šargarepu, crni i beli uk, kao i paradaz sitno iseckajte. Pržite mleveno meso u tiganju sa zagrejanim uljem, ako što ćete u isto vreme mešati i sitniti meso. Dodajte povrće, a zatim so i biber. Dodajte paradajz pire sa šećerom. Sitno iseckajte sveže začine i dodajte smesu u tiganj.
Isecite tikvice kao špagete pomoću spiralizatora. Krompir isecite na kolutove, a zatim ih propržite u tiganju sa zagrejanim uljem. Dodajte so, biber, ruzmarin i beli luk.
Spremite preliv za jelo, tako što ćete pomešati žumance, kiselo mleko, brašno i rendani kačkavalj.
Dobijenoj smesi dodajte spirale od tikvica i promešajte. U odgovarajuću tavu poređajte krompir. Rasporedite tikvice sa teletinom preko. Prelijte ih.
Pecite musaku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.