Fotografije: Stela Tserkovska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Sladak hleb sa mekom aromom, koji će vam se mnogo, mnogo usladiti"
- suvo grožđe - 1 šolja
- jaja - 1 komad + 1 žumance za mazanje
- brašno - 4 šolje
- prašak za pecivo - 1 kašika
- soda bikarbona - 1 kašičica
- šećer - 1/4 šolje
- čokolada - 1/2 šolje, namrvljena na male parčiće
- so - 1 kašičica
- maslac - 1/4 šolje
- mlaćenica - 1 1/2 šolje
- voda - 1 kašika
* merne jediniceNačin pripreme
Zamesite glatko i meko testo od svih sastojaka. Ostavite da naraste i udvostruči svoj obim.
Isecite čokoladu na male parčiće i dodajte ih u testo. Zamesite ga ponovo.
Stavite ga u kalup za hleb i ostavite da ponovo naraste. Namažite žumancem (ja dodajem i kašiku ulja i kašičicu svežeg mleka u žumance za mazanje).
Pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo!
Facebook
Omiljeno
Pinterest