Način pripreme
Umutimo 5-6 jaja, dodajemo jednu čašu kiselog mleka i 50-100 ml ulja, promešamo dobro. Preko svake kore (više gotovih kora je po 5 u pakovanju) posipamo oko 100 g namrvljenog sira i po 7-10 kašika smese. Uvijamo kore u rolne.
Prvu stavljamo u sredinu podmazane posude za pečenje, a nakon toga i ostala, ne pritiskajući ih mnogo čvrsto jednu do druge. Prelivamo uvijene kore preostalom smesom.
Na kraju prelivamo sa 200-300 ml kisele vode i ostavljamo da odstoji i upije tečnost oko 10-15 minuta. Pečemo oko 40 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni dok se ne zarumeni.
Dobro je da je prvih pola sata niže u rerni, a posle da se stavi više u rernu da može dobro da se ispeče iznutra i da ne zagori odozgo. Kada se ohladi rasečemo na 8 parčića kao picu.