Pita sa gotovim odrinskim korama i kiselom vodom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
03/08/2019
"Toliko laka za spremanje, da i dete može da je napravi ili potpuni novajlija u kuhinji. A da li smo spomenuli koliko je ukusna?"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano181
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, odrinske (500 g)
  • jaja - 5 - 6 komada
  • sir - 500 g
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • kisela voda - 200 - 300 ml
  • ulje - 50 - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo 5-6 jaja, dodajemo jednu čašu kiselog mleka i 50-100 ml ulja, promešamo dobro. Preko svake kore (više gotovih kora je po 5 u pakovanju) posipamo oko 100 g namrvljenog sira i po 7-10 kašika smese. Uvijamo kore u rolne.

Prvu stavljamo u sredinu podmazane posude za pečenje, a nakon toga i ostala, ne pritiskajući ih mnogo čvrsto jednu do druge. Prelivamo uvijene kore preostalom smesom.

Na kraju prelivamo sa 200-300 ml kisele vode i ostavljamo da odstoji i upije tečnost oko 10-15 minuta. Pečemo oko 40 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni dok se ne zarumeni.

Dobro je da je prvih pola sata niže u rerni, a posle da se stavi više u rernu da može dobro da se ispeče iznutra i da ne zagori odozgo. Kada se ohladi rasečemo na 8 parčića kao picu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar