Način pripreme
U dubokoj činiji pomešajte jaja, kiselo mleko, prašak za pecivo, prstohvat soli i 3 - 4 kašike ulja, pa dobro umutite.
Na koru stavite 2 - 3 kašike smese i pomoću kašike raspoedite svuda po kori, pa zatim uzmite malo sira i izmrvite ga svuda po kori.
Uzmite 2 kore i uvijte ih (samo preko jedne se stavlja nadev). Poređajte uvijene kore u nauljanu tepsiju.
Isti postupak ponovite i sa ostalim korama, dok ih ne potrošite, tako da vam na kraju ostane malo od smese sa jajima i mlekom (koliko je potrebno za jednu koru).
Preostaloj smesi dodajte gaziranu vodu, pažljivo promešajte i isipajte ravnomerno preko poređanih kora.
Pecite 10-15 minuta na 150-180 stepeni, pa zatim povećajte temperaturu na 200-220 stepeni i pecite dok ne bude gotova.