Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa sirupom

Štrudla sa sirupom

Štrudla sa sirupom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
15
"Štrudla prelivena sirupom. Da li samo nama zvuči kao duplo zadovoljstvo u malim porcijama?"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • jabuke - 2 kg
  • keks - 100 g
  • orasi - 150 g
  • maslac - 100 g
  • za sirup
  • voda - 1 l
  • šećer - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i izrendajte jabuke. Orahe iseckajte na sitno, a keks izmrvite u brašno. Istopite maslac i premažite jednu koru.

Pospite koru keksom i preko toga rasporedite izrendane jabuke i orahe. Pokrijte drugom korom i umotajte sa duže strane u rolat.

Stavite rolat u pleh. Na isti način postupite sa svim korama. Napravljene rolate nasecite na zalogaje. Koristite makazice, ako vam je lakše.

Ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

U šerpu stavite vodu i šećer i kuvajte ih 15 minuta. Prelijte ohlađenu štrudlu lagano sirupom uz pomoć kašike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: