Način pripreme
Zagrejte mleko, odvojte jednu šolju. U posudu sipajte mleko, kvasac i šećer, pospite brašnom i ostavite da se aktivira.
Umutite jaja, odvajajući jedno žumance za mazanje. Dodajte dve vrste mleka i ulje. Prosejte brašno, sipajte so i sipajte mlečnu smesu i kvasac.
Zamesite dobro glatko testo, ostavite da naraste, nakon toga podelite na jedan veliki, jedan srednji i jedan mali deo. Veliki deo razvijte u veliku koru, namažite maslacem i uvijte u rolat.
Srednju razvijte u koru, stavite rolat u sredinu i isecite sa obe strane na trake. Ispletite trake, kako sam pokazala na slici. Stavite u posudu za pečenje, uvijajući i skupljajući dva kraja. Od malog dela napravite jednu lopticu, stavite u sredini.
Drugi preostali deo razvijte na 3 male kore, namažite ih maslacem, jednu preko druge, osim poslednje.
Isecite na 6 malih i jedan veliki trougao, rasecite i probušite vrh odozgo na gore. Listiće stavite na lopticu i tamo gde se spajaju dva kraja ispletene rolnice.
Ostavite pogaču da naraste, nakon što je namažaete umućenim žumancem i pecite na 160 stepeni oko 40 minuta.