Način pripreme
Rastvorite kvasac i šećer u vodi. Umutite jaja (odvojte žumance za mazanje) zajedno sa uljem i kiselim mlekom. Prosejte brašno sa solju i napravite brazdu.
Sipajte kvasac i smesu od jaja. Zamesite elastično testo. Ostavite da se opusti 10-15 minuta. Podelite testo na dva dela. Rastegnite jedan deo u namašćenu posudu za pečenje.
Namažite maslacem i pospite izmrvljenim sirom. Drugu koru razvijte i opcrtajte blago nožem 8 trauglova. Tamo, gde je ocrtano, napravite horizontalno nekoliko razreza.
Počnite da preplićete lente od spolja na unutra. Treba da dobijete 8 pletenica. Pažljivo prebacite koru preko nadeva u posudi.
Nakon što naraste, namažite žumancem umućenim s mlekom. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Nakon što je izvadite iz rerne namažite maslacem i uvijte u čistu krpu.