Način pripreme
U 100 ml mlake vode izmrvite kvasac sa šećerom i kad nadođe sipajte u tipsko brašno, sipano u pleh. Dodajte so, preostalu vodu, rastopljeni maslac i mast, zamesite srednje meko testo.
Ostavite na toplom da nadođe 1 sat. Podelite ga na 3 dela i svaki razvucite na koru prečnika pleha.
Rastopljenu mast namažite na kore uz pomoć četke i poređajte jednu na drugu.
Isecite na 8 trouglova, a svaki od njih isecite na tri dela, nemojte ići do vrha. Upletite tri trake u pletenicu, posle savijte dva kraja i podignite odozdo da se dobije punđa i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.
Ostavite da nadođe još 30 minuta, namažite umućenim žumancem i pecire u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok ne dobije zlatnu koricu.
Ako je potrebn pokrijte folijom da ne zagori.
Prijatno!