Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Tikvice sa jajima i belim lukom

Tikvice sa jajima i belim lukom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Tikvice sa jajima i belim lukom
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
04/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Sveže, naše i mnogo ukusno - samo za prijatelje"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad (oko 250 - 300 g)
  • jaja - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • mirođija - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite na sitne kocke tikvicu i luk.

U tiganju zagrejte malo ulja i zapržite luk dok ne omekša. Dodajte isečenu tikvicu i zapržite oko 5-6 minuta, dok tečnost ne ispari.

Dodajte gnječeni beli luk, posolite i pospite biberom po ukusu.

Odvojeno veoma dobro umutite jaja sa prstohvatom soli i preljte povrće s njima.

Pospite svežom i sitno isečenom mirođijom, zatvorite poklopac tiganja i dinstajte oko 3 minuta.

Kuva se brzo i jednostavno, ali ispada veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: