Umak od tikvica

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
05/08/2019
"Samo za jelo, a toliko je ukusan, da ćemo odmah vijuškama napasti ovaj umak "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 144
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, 270 - 300 g
  • beli luk - 2 čena
  • kačkavalj - 120 g
  • sitan sir - 200 g
  • krem sir - 100 g
  • sir - 60 g, tvrdi, zreli, aromatični (poput parmezana)
  • limun - 1/2 komada, sok
  • biber - 2 prsohvata
  • so - 1 prstohvat ili po ukusu
  • majčina dušice - 1 prstohvat ili po ukusu
  • origano - 1 prstohvat
  • mirođija - 2 prstohvata, sušena
  • ljuta paprika - 1 prstohvat ili po ukusu, sveže mlevene ljuspe
  • maslinovo ulje - 2 kašike, ekstra devičansko
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite tikvicu, odsecite krajeve i isecite na parčiće. Isecite i kačkavalj, tvrdi sir i beli luk vadeći mu sredinu.

2. Stavite sve sastojke u blender zajedno sa solju, začinima, sokom od limuna, sitnim sirom i krem sirom.

3. Uključite da se samelju 20 sekundi, nije neophodno da bude previše fino.

Ako je neophodno dodajte još začina i soka od limuna, ali pazite da ne razvodnite umak.

4. Servirajte sa prepečenim kriškama sa maslinovim uljem.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar