Pohovani punjeni cvetovi od tikvica i pohovane bebi tikvice

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
03/08/2017
"Samo za majstore - pohovani punjeni cvetovi od tikvica"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano576
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite mlade (bebi) tikvice po dužini na srednje debele trake i posolite ih. Ostavite na kratko da puste vodu, nakon čega ih pohujete, potapajući svako parče prvo u brašno, zatim u jaja i prezle.

Pržite do zlataste boje i stavite na papir da se upije suvišna masnoća.

Cvetove od tikvica operite dobro i svaki cvet napunite krem sirom, koji je pomešan sa kravljim sirom, belim lukom i mirođijom (može i crni biber).

Ako vam je teško punjenje kašikom, koristite špric. Svaki cvet prvo potapajte u brašno, jaja i na kraju u prezle.

Pohujte cvetove dok ne dobiju lepu zlatastu boju sa svih strana, ne treba da pregore, već da budu hrskavi.

Servirajte ih s mlečnim sosom od belog luka.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar