bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani punjeni cvetovi od tikvica i pohovane bebi tikvice

Pohovani punjeni cvetovi od tikvica i pohovane bebi tikvice

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k704k221
Pohovani punjeni cvetovi od tikvica i pohovane bebi tikvice
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
03/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Samo za majstore - pohovani punjeni cvetovi od tikvica"

Potrebni sastojci

  • cvetovi od tikvica - 10 komada
  • krem sir - 1 paketić
  • kravlji sir - 50 g
  • mirođija - 3 struka
  • beli luk - 3 čena
  • poh
  • jaja - 4 komada
  • brašno
  • prezle
  • bebi tikvice - 10 komada
  • mlečni sos
  • kiselo mleko - pola čaše
  • beli luk - 2 čena
  • mirođija - 1 struk
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite mlade (bebi) tikvice po dužini na srednje debele trake i posolite ih. Ostavite na kratko da puste vodu, nakon čega ih pohujete, potapajući svako parče prvo u brašno, zatim u jaja i prezle.

Pržite do zlataste boje i stavite na papir da se upije suvišna masnoća.

Cvetove od tikvica operite dobro i svaki cvet napunite krem sirom, koji je pomešan sa kravljim sirom, belim lukom i mirođijom (može i crni biber).

Ako vam je teško punjenje kašikom, koristite špric. Svaki cvet prvo potapajte u brašno, jaja i na kraju u prezle.

Pohujte cvetove dok ne dobiju lepu zlatastu boju sa svih strana, ne treba da pregore, već da budu hrskavi.

Servirajte ih s mlečnim sosom od belog luka.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: