Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Umak»Umak od tikvica i avokada

Umak od tikvica i avokada

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k225
Umak od tikvica i avokada
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
05/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Poslužite umak sa toplim brusketima i čašom hladnog belog vina"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, male
  • avokado - 1 komad
  • limeta - 1/2 (samo sok)
  • beli luk - 1 čen
  • krem sir - 60 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so
  • mirođija
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite 2 male tikvice na kolutiće debljine otprilike 0.5 cm. Pospite ih solju i poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Zalijte ih mlazom maslinovog ulja i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 25-30 minuta.

Zatim ostavite da se ohlade.

U posudu blendera stavite 1 dobro sazreli avokado. Zalijte ga sokom od polovine limete i dodajte sve ostale sastojke, kao i ohlađene tikvice.

Blendajte dok ne postane homogeno.

Gotov umak stavite u frižider da se ohladi i nakon toga je spreman za konzumaciju.

Poslužite sa prepečenim brusketima od belog luka i kriškama roze paradajza.

Umak od tikvica i avokada je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: