Moje uspešne šnicle u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
05/08/2019
"Ne možete samo da ih gurnete u rernu i da očekujete da budu sočne - vidite ovde kako da ih spremite "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano149
  • Pregledi tokom meseca149
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćen luk i pečurke se iseku na kriške. Beli luk se oljušti i isecka se na sitno.

Dno vatrostalne posude se namaže sa malo maslaca.

Šnicle se posipaju sa svih strana sa malo soli, sveže mlevenog belog, crvenog i crnog bibera. Nakon toga pomoću četke se namaže dobro majonezom svaka šnicla.

U vatrostalnu posudu poređa se red šnicli, između njih se stavljaju isečeni beli luk, pečurke i crni luk. Odozgo se stavlja još jedan red šnicli i ponovo luk, pečurke, beli luk.

Maslac se rasporedi ravnomerno između šnicli i preko njih.

Sa strane posude se sipa pivo.

Posuda se poklapa i stavlja se u hladnu rernu.

Rerna se zagreva na 180-200 stepeni, jelo se stavlja na srednju rešetku, uključuje se ventilator i peče se oko sat, sat i nešto.

Šnicle su veoma krhke i sočne kad se naprave po ovom receptu.

Pri serviranju ih prelijte sa sosom koji se stvorio u posudi.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar