Način pripreme
Paprike operemo, izvadimo unutrašnjost i izbušimo nožem svaku na 2-3 mesta. Poređamou pleh i ostavljamo sa strane. Luk oljuštimo, operemo i isečemo na kockcie. Šargarepu i 1 zelenu i 1 crvenu papriku takođe očistimo, operemo i sečemo na kockice.
U tiganj sipamo oko 5 supenih kašika ulja i prvo propržimo luk. Nakon toga dodajemo šargarepu i paprike. Pržimo oko 2 minuta i dodajemo opran i očišćen pirinač u njih.
Dobro promešamo i dodajemo 1 šolju vode. Ostavljamo da vri dok voda ne ispari. Nakon toga dodajemo mleveno meso, promešamo tako da može da se pomeša zajedno sa pirinčem. Skidamo sa vatre i dodajemo 1 paradajz, oljušten i sitno iseckan, i peršun, takođe sitno iseckan.
Začinimo solju, biberom i čubrom i dobro promešamo. Uz pomoć male kašike punimo paprike i sa ovako pripremljenom smesom potapamo u brašno pre nego što stavimo u pleh ponovo .
Nakon što napunimo paprike, prelivamo ih uljem odozgo. Isečemo drugi paradajz na komade odozgo i punimo pleh vodom tako da pokrije paprike. Pečemo u ugrejanoj rerni, kad se zapeku sa jedne strane, okrećemo ih da se zapeku i sa druge.
Na kraju pripremamo preliv, u dubokoj posudi umutimo 3 jajeta i 1/2 kofice kiselog mleka. Ovako umućenom smesom prelivamo paprike odozgo i vraćamo ponovo u rernu dok se preliv ne zapeče. Neka vam je slatko!