Način pripreme
Prethodno ispecite i oljuštite paprike. Možete da koristite i paprike iz tegle, ali su one u većini slučajeva one različite veličine, a ako ih vi pečete i ljuštite, možete izabrati jednake. Ostavite paprike da se ocede.
Izmrvite sir i narendajte kačkavalj u posudu. Dodajte jaje i naseckajte mirođiju i peršun. Promešajte dobro nadev za pohovane paprike.
Napunite ispečene i oljuštene paprike nadevom.
Posebno, u tru posude rasporedite jaje, brašno i prezle. Jaje dobro umutite viljuškom.
Uvaljajte punjene paprike prvo u brašno, istresite višak, nakon toga u jaje i na kraju u prezle.
Poređajte paprike na dasku ili u tanjir i ostavite ih da se lagano prosuše.
Ulje dobro zagrejte na umerenoj temperaturi.
Poređajte paprike i pržite ih oko 3-4 minuta sa jedne strane do zlatne boje.
Špatulom okrenite paprike i ispržite ih sa druge strane, ali budite pažljivi da ne ispadne nadev iz njih.
Poslužite uspešne pohovane paprike sa sosom od belog luka ili drugim sosom po vašem izboru.