Način pripreme
Očišćen luk i pečurke se iseku na kriške. Beli luk se oljušti i isecka se na sitno.
Dno vatrostalne posude se namaže sa malo maslaca.
Šnicle se posipaju sa svih strana sa malo soli, sveže mlevenog belog, crvenog i crnog bibera. Nakon toga pomoću četke se namaže dobro majonezom svaka šnicla.
U vatrostalnu posudu poređa se red šnicli, između njih se stavljaju isečeni beli luk, pečurke i crni luk. Odozgo se stavlja još jedan red šnicli i ponovo luk, pečurke, beli luk.
Maslac se rasporedi ravnomerno između šnicli i preko njih.
Sa strane posude se sipa pivo.
Posuda se poklapa i stavlja se u hladnu rernu.
Rerna se zagreva na 180-200 stepeni, jelo se stavlja na srednju rešetku, uključuje se ventilator i peče se oko sat, sat i nešto.
Šnicle su veoma krhke i sočne kad se naprave po ovom receptu.
Pri serviranju ih prelijte sa sosom koji se stvorio u posudi.
Prijatno!