Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Moje uspešne šnicle u rerni

Moje uspešne šnicle u rerni

ZoriZori
Guru
8932865k
Moje uspešne šnicle u rerni
Fotografije: Zori
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ne možete samo da ih gurnete u rernu i da očekujete da budu sočne - vidite ovde kako da ih spremite"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 komada
  • biber
  • crveni biber
  • beli biber
  • so
  • luk - 1 velika glavica
  • pečurke - 200 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • maslac - 50 g
  • majonez - 1 pakovanje
  • pivo - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćen luk i pečurke se iseku na kriške. Beli luk se oljušti i isecka se na sitno.

Dno vatrostalne posude se namaže sa malo maslaca.

Šnicle se posipaju sa svih strana sa malo soli, sveže mlevenog belog, crvenog i crnog bibera. Nakon toga pomoću četke se namaže dobro majonezom svaka šnicla.

U vatrostalnu posudu poređa se red šnicli, između njih se stavljaju isečeni beli luk, pečurke i crni luk. Odozgo se stavlja još jedan red šnicli i ponovo luk, pečurke, beli luk.

Maslac se rasporedi ravnomerno između šnicli i preko njih.

Sa strane posude se sipa pivo.

Posuda se poklapa i stavlja se u hladnu rernu.

Rerna se zagreva na 180-200 stepeni, jelo se stavlja na srednju rešetku, uključuje se ventilator i peče se oko sat, sat i nešto.

Šnicle su veoma krhke i sočne kad se naprave po ovom receptu.

Pri serviranju ih prelijte sa sosom koji se stvorio u posudi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: