Namaz sa patlidžanom i krem sirom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
06/08/2019
"Za trenutke kada imate jednu flašu belog vina i povod da se okupite s prijateljima "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano469
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 veliki (450 g)
  • krem sir - 150 g
  • beli luk - 1 čen
  • tabasko - 2 kapi
  • biber - 2 prstohvata, sveže mleven
  • sirće - 1 kašičica (ili sok od limuna)
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite patlidžan, namažite ga maslinovim uljem i stavite u posudu za pečenje razrezom na dole. Možete da pokrijete dno posude za pečenje aluminijumskom folijom ili papirom za pečenje, da se ne zalepi, za svaki slučaj.

Ispecite na 200 stepeni oko 25-30 minuta. Možete da probate, kad probodete viljuškom, ako slobodno ulazi, gotovo je.

Oljuštite povrće od kore, a sočnu sredinu ostavite preko dva sloja kuhinjskog paprira da se ocedi voda iz njega.

Nakon što se patlidžan otpuno ohladi, stavite ga u posudu zajedno sa krem sirom, belim lukom, isečenim na parčiće, ljutim tabasko sosom, biberom, sirćetom i malo soli.

Pasirajte namaz da bude savršeno gladak i dodatno začinite po vašem ukusu sa još soli, bibera ili ljutog sosa.

Servirajte namaz sa patlidžanom sa prepečenim kriškama.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar