Sunčani kiseli krastavčići

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
08/08/2019
"Uvek možete da računate na letnje Sunce koje će vam pomoći u pripremi najukusnijih Sunčanih kiselih krastavčića "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite krastavčiće i poređajte ih u veliku teglu sa velikim otvorom. Između krastavaca ubacite oljuštene čenove belog luka i mirođiju zajedno sa cvetovima. Na jedan litar vode stavite 40 g morske soli.

Prelijte krastavčiće, dobro zatvorite teglu i ostavite je na svetlom mestu. Nije neophodno da tegla bude direktno ozložena Suncu. Nakon jednog dana voda će se zamutiti od započete fermentacije.

Nakon nekoliko dana tečnost će se izbistriti, tako da ćete videti šta je u tegli. Potrebno je da prođe oko 10 dana da budu gotovi. Ako želite da brže budu gotove, iseckajte krastavce.

U teglu možete da dodate i listove i grančice višnje ili dunje. Ipak, pošto su ovi krastavčići namenjeni brzoj konzumaciji, možete i preskočiti ovaj deo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar