Grčko predjelo od pečene paprike i patlidžana

08/08/2019
"Nema granica za ukusna predjela - dolaze iz daljine i iz blizine, da bi našle svoje mesto na našoj trpezi "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano247
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno isecite patlidžan po dužini i posolite. Ostavite da se ocedi gorak sok oko 40 minuta.

Za to vreme ispecite paprike i stavite ih u kesu da se popare. Nakon toga ih oljuštite.

Kad bude gotov patlidžan, osušite ga ubrusom i poređajte u pleh. Pecite patlidžan dok ne bude gotov u rerni.

Oljuštite pečeno povrće i sameljite u blenderu ili mašinici za mlevenje mesa. Sipajte povrće u odgovarajuću duboku posudu na vatru i ugrejte dok ne provri.

Posebno napravite salamuru, pomešajte maslinovo ulje, sirče, šećer, so i izgnječeni beli luk. Sipajte salamutu u povrće, promešajte i smanjite vatru.

Ostavite predjelo da vri na tihoj vatri dok se ne zgusne ili oko 30 minuta. Kad bude gotovo servirajte sa prepečenim kriškama hleba i sirom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar