Način pripreme
U posudi pomešamo jaja (odvojte malo žumanaca kako biste kasnije odozgo premazali pitice), izmrvljeni sir, izrendani kačkavalj i istopljeni maslac. Dobro izmešajte.
Pirinčane kore možete pronaći u većini bio marketa, u Lidlu mislim da takođe ima.
Svaku posebno umačemo u posudicu sa toplom vodom dok ne omekšaju (otprilike 30 sekundi). Kašikom u svaku stavljamo po malo smese i zatvaramo kvadratiće. Odozgo mažemo s malo žumanceta i posipamo semenkama.
Sočne pitice pečemo u rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.
Može i u air fryer-u , ako imate. Dobija se savršeni niskokalorični proteinski doručak.
Bon apetit sa mojim zdravim piticama sa pirinčanim korama!
Sledeći put probajte i naše pitice sa lisnatim testom - pored toga što se jednostavno spremaju, neverovatno su ukusne.