Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pržene pitice sa turskim korama

Pržene pitice sa turskim korama

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Pržene pitice sa turskim korama
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Za ovakav doručak smo spremni da ustanemo rano iz kreveta - toliko ga volimo"

Potrebni sastojci

  • turske kore - 1 paket, truglaste
  • viršle - 4 komada
  • sir - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Viršle oljuštimo. Isečemo na pola i svaku polovinu isečemo na 4 jednaka dela po dužini.

U malu posudu odvajamo jedno žumance. U veču posudu odvajamo belance i razbijemo i drugo jaje. Mutimo.

U jaja dodajemo sir, izmrvimo. Promešamo dobro. Uzimamo po jednu koru. U širi deo stavljamo nadev - parče viršle i sir.

Žumance umutimo sa 1 supenom kašikom vode. Četkom premažemo ivice kore.

Prvo savijemo sa strane da se zadrži nade u piticama. Uvijamo prema užem delu.

Nakon što sve pitice uvijemo, ugrevamo masnoću.

Pitice pržimo dok ne dobiju zlatnu boju. Nakon što budu gotove, vadimo na ubrus da se osuše od masnoće.

Ove pitice sa turskim korama su brz i ukusan doručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: