Način pripreme
Istopite maslac i dodajte u njega ulje.
Pripremite nadev za pitu, mešajući namrvljeni sir sa dva jaja i promešajte. Dodajte im kiselo mleko u kome ste prethodno ugasili sodu.
Uzmite posudu za pečenje i donro je namažite smesom od maslaca. Stavite prvu koru. Treba da izlazi iz posude za pečenje. Namažite masnoćom samo deo koji je u posudi. Stavite nadev. Stavite drugu koru i radite na isti način, ređajući smesu od maslaca i nadev. Na isti način uradite i sa trećom korom.
Nakon toga počnite da skupljate kore koje su izvan posude. Počnite od one na vrhu. Presavijte je preko nadeva, ponovo namažite maslacem i stavite nadev. Uradite isto i sa drugom korom. Poslednju samo namažite maslacem.
Isecite pitu iz Jedrena na 8 trouglova i prelijte preostalom masnoćom.
Umutite 4 jaja i dodajte sveže melko. Ovom smesom prelijte ređanu pitu. Ostavite 15-20 minuta da upije tečnost.
Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom 30-35 minuta dok ne dobije prijatnu zlatastu preplanulost.
Nakon pečenja okrenite na tri gomile, da ne spadne. Sačekajte 10 minuta i servirajte.
Prijatno!