Pita iz Jedrena

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
05/09/2019
"Tajna ukusne pite iz Jedrena je u korama na saču i onom zrncetu ljubavi koje ulažemo u sve što radimo "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac i dodajte u njega ulje.

Pripremite nadev za pitu, mešajući namrvljeni sir sa dva jaja i promešajte. Dodajte im kiselo mleko u kome ste prethodno ugasili sodu.

Uzmite posudu za pečenje i donro je namažite smesom od maslaca. Stavite prvu koru. Treba da izlazi iz posude za pečenje. Namažite masnoćom samo deo koji je u posudi. Stavite nadev. Stavite drugu koru i radite na isti način, ređajući smesu od maslaca i nadev. Na isti način uradite i sa trećom korom.

Nakon toga počnite da skupljate kore koje su izvan posude. Počnite od one na vrhu. Presavijte je preko nadeva, ponovo namažite maslacem i stavite nadev. Uradite isto i sa drugom korom. Poslednju samo namažite maslacem.

Isecite pitu iz Jedrena na 8 trouglova i prelijte preostalom masnoćom.

Umutite 4 jaja i dodajte sveže melko. Ovom smesom prelijte ređanu pitu. Ostavite 15-20 minuta da upije tečnost.

Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom 30-35 minuta dok ne dobije prijatnu zlatastu preplanulost.

Nakon pečenja okrenite na tri gomile, da ne spadne. Sačekajte 10 minuta i servirajte.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar