Način pripreme
Počnite proces pripreme kora za tortu. Umutite belanca na penu, postepeno dodajte šećer, mutite dok ne dobijete čvrste vrhove. Nakon toga postepeno dodajte brašno, isečene orahe i pažljivo promešajte.
Na pergamentu nacrrajte potreban prečnik (20-22 cm) i nanesite testo.
Stavite pergament na papir za pečenje i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 170 stepeni. Pecite koru oko 15-20 minuta. Ostavite da se ohladi i nakon toga pažljivo odvojite pergament. Pecite tako još jendu koru.
Kad kore budu gotove, nastavite sa pripremom krema od pavlake.
Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete gust krem. Dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Namažite prvu koru debelim slojem krema. Stavite drugu koru i pritisnite.
Namažite površinu torte debelim slojem krema. Obilno pospite orasima.
Ukrasite po želji.
Torta je veoma nežna sa ukusom jagoda. Probajte, nećete zažaliti!