Način pripreme
Stavljamo na ringlu šerpu sa vodom i dodajemo jaja da se skuvaju. Jaja treba da su tvrdo skuvana.
Nakon što su gotova, sklanjamo sa ringle i ohladimo dobro pod hladnom tekućom vodom.
Ohlađena jaja oljuštimo i isečemo na kocke, nakon toga ih posipamo prstohvatom soli i biberom.
U srednje velikoj posudi pomešamo ceđeno kiselo mleko, majonez, senf, beli luk i sušenu mirođiju.
Uzimamo luk i zajedno ga sa celerom sečemo na sitno.
Gotov isečen luk i celer dodajemo u ostale sastojke i dobro mešamo.
U dobijenu smesu dodajemo isečena jaja, nakon čega ponovo mešamo dok se jaja ne prekriju dobro smesom.
Ako ima potrebe dodajemo još soli i bibera.
Gotovu salatu od jaja možemo da koristimo za sendviče ili isto tako i kao garnirung.
Preostali deo salate treba da čuvamo u frižideru, poželjno je da je porkivena folijom ili poklopcem, tako ona može da odstoji do 3 dana.
Komentari