Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle iz rerne za početnike

Šnicle iz rerne za početnike

Šnicle iz rerne za početnike
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
11/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
4
"Čak i prilikom pripreme šnicli postoje finoće sa kojima ćemo vas odmah upoznati"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 - 5 komada
  • luk - 1 komad
  • paprike - 1/2 komada crvena + 1/2 zelene + 1/2 žute
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • bbier
  • začin za meso - 1 supena kašika
  • origano - 1 kašičica
  • čeri paradajz - 10 komada
  • maslac - kockica
  • pivo - 1/2 limenke
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • kačkavalj - za posipanje
  • krompir - 3 - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite, operite i isecite krompir na krugove. Poređajte ga u pleh po dnu.

Odozgo stavite šnicle. Isecite luk, šargarepu i paprike na krugve. Poređajte odozgo.

Stavite čeri šaradajz, a nakon toga i začine.

Isecite kravlji maslac odozgo i prelijte maslinovim uljem.

Sipajte pivo i uvijte pleh aluminijumskom folijom.

Pecite šnicle iz rerne za početnike u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni 2 sata.

Skinite foliju, pospite kačkavaljem i pecite dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: