Način pripreme
Meso se opere, iseče na šnicle, nakon toga se stavlja u posudu sa poklopcem. U meso se dodaje očišćen i izrendan luk, so (1 kašićica), biber i aleva paprika, možete dodati začine po vašoj želji, nakon toga dodajte vodu i vino i lepo promešajte.
Kad se lepo pomešaju meso i začini, zaklapamo posudu i stavljamo u frižider na 1 sat. Kad se meso marinira vadimo ga iz marinade i ređamo na rešetku u rerni, koju stavljamo na sredinu rerne.
Rernu ugrevamo prethodno na 200 stepeni, na dno rerne stavljamo veliki pleh i u njega sipamo 1-2 čaše vode (cilj je da kad voda isparava, vlaži meso koje ćemo peći, i ono će biti krto).
Kad stavimo vodu i poređamo meso, pečemo oko 40 minuta ili dok ne bude gotovo.
U šolji pomešamo prstohvat soli, prstohvat šećera, masalc (rastopljen), sitno iseckan beli luk, malo bibera i aleve paprike i pet minuta pre nego što ćemo izvaditi meso, uz pomoć četke lepo utrljamo smesu u meso, nakon toga zapečemo.