Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Ćevap»Moj uspešan kebap sa krompirom

Moj uspešan kebap sa krompirom

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Moj uspešan kebap sa krompirom
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Ovo je klasika za Balkan - kebap sa krompirom"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 2 komada
  • krompir - 3 komada
  • paradajz pire - 2 kašičice
  • kečap - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • voda - 2 1/2 šolje
  • so
  • aleva paprika
  • teleće meso - 500 g
  • maslac - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso se iseče na zalogaje veličine po ukusu i zaprži se u 3 kašike maslaca dok ne bude gotovo.

U drugoj posudi se zaprže usitnjena glavica luka, crvena paprika isečena na zalogaje, beli luk i paradajz (koji su takođe usitnjeni).

Dodaju se paradajz pire, kečap, so i aleva paprika po ukusu, kao i zaprženo meso, nakon čega se preliva vodom.

Nakon 10 minuta u kebap se dodaje i krompir, isečen na krupnije kocke i ostavlja se da se krčka dok krompir ne bude gotov.

Servirajte uspešan kebap sa krompirom za ručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: