Način pripreme
Kinou operite i stavite da se kuva u 2.5-3 šolje vode. Potrebno je oko 15 minuta nakon što voda provri.
Za to vreme špargle isecite na velike komade (oko 2 cm) i ako su sveže, stavite zajedno sa graškom i malo vode na vatri da se dinstaju dok ne omekšaju. Ako su marinirane, samo ih isecite i dinstajte jedino grašak.
Isecite čeri paradajz na četvrtine.
Kada kinoa bude gotova, stavite u nju malo bosiljka, promešajte i ostavite da se ohladi.
Pomešajte sastojke za dresing za salatu - ulje, sirće, oceđeni limun, biber i so.
Hladnu kinou pomešajte u posudi za salatu sa šparglama, graškom, čeri paradajzom i salatu od povrća prelijte dresingom.
Pospite miksom za salate. Dobro promešajte i stavite u frižider.
Salatu sa kinoom i šparglama servirajte hladnu.