Janija sa pirinčem i ćufticama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
12/08/2019
"Đakonije iz babine kuhinje, koje će nam uvek biti ukusne, uvek "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 6 komada
  • paprika - 2 komada, zelena
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1/2 šolje
  • voda - 1 1/2 šolja, topla
  • mleveno meso - 500 g
  • čubar - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite luk, šargarepu i paprike na kocke. U šerpi zagrejte ulje i dodajte isečeno povrće, zapržite dok ne omekša.

Dodajte oljušten i prethodno na kocke isečen paradajz i šećer, promešajte i dodajte opran i dobro proceđen pirinač.

Sipajte vodu i ostavite da jelo provri na laganoj vatri. Od mlevenog mesa oblikujte male ćuftice i spustite ih u provrelo jelo.

Ostavite jelo da se krčka na laganoj vatri oko 20-25 minuta. Izvadite gotovo jelo u pospite biberom i čubrom po ukusu, pri serviranju pospite sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar