Način pripreme
U teleće mleveno meso dodajemo sitno iseckanu glavicu luka, krišku hleba potopljenu u vodu i oceđenu, crveno vino, peršun, sitno iseckan, biber, origano i prostohvat soli.
Dobro zamesite mleveno meso i napravite ćuftice. Ostavite ih da odstoje oko 30 minuta.
U duboku posudu sipajte 1.500 litara vode i stavite na vatru.
Kad provri stavite u nju ćuftice i osavite ih da se kuvjau oko 30 minuta.
Za to vreme oljuštite krompire i isecite na kockice, a luk sitno.
Dodajte ih da se kuvaju u ćuftice i dodajte grašak. Kuvajte još oko 20 minuta dok krompir ne omekša, nakon toga dodajte paradajz, isečen na kockice.
U posudi pomešajte brašno sa alevom paprikom, sipajte malo toplog bujona i promešajte da se dobije retka kaša.
Sipajte je lagano u ćuftice, dobro promešajte.
Dodajte ulje, lovorov list, piment i so po ukusu.
Ostavite jelo da vri još 10 minuta, nakon toga skinite sa vatre i pospite sitno iseckanim peršunom.