Kolač sa breskvama i kiselom pavlakom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
12/08/2019
"Savršeni kolači su oni koji se pripremaju sa mnogo ljubavi i svežim voćem - kao ovaj ovde "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano202
  • Pregledi tokom meseca202
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • kisela pavlaka - 200 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • breksve - 2 komada
  • šećer u prahu - za posipanje
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijemo jaja u dubokoj posudi i dodajemo šećer u njih, nakon toga mutimo mikserom dok se lepo ne umute jaja i šećer - bar 5 minuta.

Nakon toga dodajemo kiselu pavlaku i ponovo mutimo dok se lepo ne umuti. Nakon toga prosevamo brašno i pomešamo sa praškom za pecivo, nakon toga dodajemo brašno u smesu i lepo promešamo žicom, a ne mikserom.

Namažemo uljem kalup u kojem ćemo peću i posipamo brašnom. Sipamo smesu.

Operemo i oljuštimo breksve, nakon toga ih sečemo na polumesec. Nakon toga poređamo odozgo na kolač, pritiskamo lagano prstom. Pečemo u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Na kraju kad se kolač sa breskvama ohladi, posipamo ga šećerom u prahu.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
12.08.2019 15:22
Kako je ovo dobro
0
0