Musaka sa patlidžanom i paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
13/08/2019
"Svežu i toliko ukusnu musaku svako želi da proba, a mi dajemo i isproban recept za nju "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca56
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patldižan na kocke, posolite i ostavite 30 minuta, dok se ne ocedi gorka voda.

U tiganju zapržite dvva čena belog luka 3-4 minuta. Izvadite ih, a na njihovo mesto stavite kocke patlidžana. Poklopite posudu i dinstajte porće 10 minuta.

Oljuštite i isecite na kocke dva paradajza. Dodajte ih patldižanu i kuvajte povrće još 15 minuta. Sklonite posudu sa ringle, začinite solju, biberom i sitno isečenim peršunom. Ostavite da se ohladi.

U ohlađenu smesu dodajte jaja, prezle i pola narendanog parmezana.

Namažite posudu za pečenje. Sipajte u nju pola napravljene smese, odozgo poređajte mortadelu, a preko nje parčiće isečene mocarele.

Pokrijte preostalom smesom od povrća. Poređajte krugove paradajza, preko njih stavite parčiće maslaca.

Ispecite musaku na 180 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom 30 minuta.

Malo pre nego što izvadite posudu za pečenje iz rerne pospite musaku patlidžanom i paradajzom sa preostalim parmezanom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar