Način pripreme
Krompir oljuštite i nasecite na kockice, pa ga zapržite u malo ulja. Posebno u tiganju zapržite nasečeni luk, paprike i pečurke.
Nakon nekoliko minuta u tiganj sa pečurkama, paprikom i lukom, dodajte mleveno meso, koje ste začinili sa malo čubra i bibera.
Promešajte i ostavite da se prži oko pola sata na srednje jakoj vatri. Malo pre nego što smesu skinete sa vatre, dodajte narendani paradajz i alevu papriku. Posolite po ukusu.
U dovoljno duboku tepsiju sipajte smesu i promešajte je sa kockicama krompira. Odozgo poređajte kriške patlidžana, koje ste prethodno lagano propržili na gril tiganju. Dodajte i 2 šolje vode.
Musaku pecite na 200 stepeni oko 1 sat. Nakon toga napravite preliv od 4 jaja, 1 šolje svežeg mleka i 1 kašike brašna i kada prelijete, zapecite još 10 minuta.