Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa patlidžanom

Musaka sa patlidžanom

Musaka sa patlidžanom
Fotografije: Plamena Ivanova Ekimova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Svi ste probali čuvenu musaku sa plavim patlidžanom, možda je vreme i da je pripremite - recept je ovde i veoma je lak"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • mleveno meso - 600 g
  • patlidžan - 2 komada
  • paprika - 3 komada
  • pečurke - 4 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • paradajz - 3 komada
  • so
  • biber
  • čubar
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i nasecite na kockice, pa ga zapržite u malo ulja. Posebno u tiganju zapržite nasečeni luk, paprike i pečurke.

Nakon nekoliko minuta u tiganj sa pečurkama, paprikom i lukom, dodajte mleveno meso, koje ste začinili sa malo čubra i bibera.

Promešajte i ostavite da se prži oko pola sata na srednje jakoj vatri. Malo pre nego što smesu skinete sa vatre, dodajte narendani paradajz i alevu papriku. Posolite po ukusu.

U dovoljno duboku tepsiju sipajte smesu i promešajte je sa kockicama krompira. Odozgo poređajte kriške patlidžana, koje ste prethodno lagano propržili na gril tiganju. Dodajte i 2 šolje vode.

Musaku pecite na 200 stepeni oko 1 sat. Nakon toga napravite preliv od 4 jaja, 1 šolje svežeg mleka i 1 kašike brašna i kada prelijete, zapecite još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: