Mleveni paradajz

VecaVecaPočetnik115418
13/08/2019
"Dali ćete ga koristiti kao dodatak jelima, sos, sok ili lek - izbor je vaš "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 078
  • Pregledi tokom meseca1077
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 10 kg
  • vinobran - 10 g
  • konzervans - 5 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro oprati paradajz i iseći na manje delove. Zatim ga samleti na mašini za meso. Mleveni paradajz staviti u dublju posudu (npr.kofu), dodati konzervans i vinobran. Posoliti po ukusu. Dobro izmešati.

Ostaviti da odstoji 12 h (povremeno promešati, kako bi se dobro otopili i sjedinili so, konzervans i vinobran). Sipati u oprane i osušene staklene flaše. Dobro zatvoriti i odložiti u ostavu.

Savet: Ukoliko ste ljubitelj ljutog, u pripremljeni paradjz dodajte sitno seckanu ljutu papričicu. U zimskom periodu možete koristiti kao salatu - uspete u tanjir i dodate iseckan crni luk. Ukoliko imate povišenu masnoću u krvi - slobodno ga što više konzumirajte, jer snižava masnoću.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar