Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Zeleni paradajz u teglama

Zeleni paradajz u teglama

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Zeleni paradajz u teglama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Zeleni paradajz se ne stavlja u ljutenicu, već se zatvara u ukusnu turšiju i jede sa prijateljima!"

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 450 g
  • so - 1, 5 kašičica
  • sirće - 1/2 šolje, belo, vinsko
  • mirođija - 2 kašičice, seme
  • beli luk - 4 čena
  • lovorov list - 4 komada
  • crni biber - 1/2 kašičice, u zrnu
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite dve tegle i stavite po 1 kašičicu semenki mirođije na dno svake tegle, 1 lovorov list, 1/4 kašičice bibera i 2 čena belog luka.

Paradajz isecite na četvrtine i stavite u tegle. Pomešajte sirće, vodu i so i dovedite do ključanja.

Sipajte u tegle i drvenom kašikom pritisnite paradajz da izađe vazduh. Zatvorite tegle i sterilišite 10 minuta. Ohladite i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Pogledajte i da li je zeleni paradajz koristan ili isprobajte ovaj recept za marinirani zeleni paradajz.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: