Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Mleveni paradajz u tegli

Mleveni paradajz u tegli

Kristina BonevaKristina Boneva
Početnik
217183
Mleveni paradajz u tegli
Fotografije: Kristina Boneva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Praveći zalihe mlevenog paradajza u tegli garantujete ukusnu pastu, čorbe i osnovna jela tokom cele godine"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 kg
  • paprike - 4 - 5 komada
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz se oljušti i provuče kroz mlin.

Lično više volim da budu krupniji parčići, zato ih sečem na sitno i posle ih gnječim rukom.

Dodajem na sitno isečene paprike, so i peršun.

Promešam dobro i punim u čiste i suve tegle.

Kuvaju se oko 20 minuta nakon što voda provri.

Paradajz u tegli je idealan za sos za špagete ili zimsku čorbu sa prazilukom, sirom i maslinovim uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: