Način pripreme
Pileća krilca očistimo od preostalog perja, operemo i ocedimo od vode u đevrđiru. Prebacujemo u posudu, prelivamo sokom od 2 limuna i ostavljamo na hladnom 30 minuta.
Nakon toga ocedimo i prebacujemo u porcijama u tiganj sa ugrejanim kravljim maslacem. Ne pržimo, nego samo dinstamo u maslacu dok ne promeni boju i ne pobeli.
U posudi pomešamo krompir pire, dimljenu alevu papriku, miks bibera, beli luk u prahu, so, miks fino samlevenog povrća, izmrvljenu suvu mirođiju i peršun,
Promešamo lepo i svako krilce odmah vadimo iz tiganja sa maslacem, potapamo i uvaljamo, nakon toga otresemo višak i prebacujemo u pleh na papir za pečenje.
Nakon što poređamo sva krilca, odozgo prelivamo preostalim maslacem u tiganju.
Pleh pokrivamo sa dva lista aluminijumske folije i pečemo na srednjoj rešetki sa uključenim ventilatorom u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.
Nakon toga skidamo foliju i krilca vraćamo u rernu na 10 minuta dok ne dobiju lepu boju.
Po želji možemo servirati gotova pileća krilca u foliji sa ovim Ljutim sosom za doner.
Prijatno!