Pileća krilca u foliji

13/08/2019
"Pecite dok ne dobiju lepu boju i ... nećemo vam reći šta posle toga "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano124
  • Pregledi tokom meseca124
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1.5 kg
  • sok od limuna - od 2 limuna
  • maslac - 65 g (1/2 paketa od 125 g)
  • krompir pire - 4 supene kašike (u prahu)
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • miks bibera - 1 kašičica (crni, beli, roze)
  • beli luk u prahu - 10 g
  • so - 1 kašičica
  • suvo povrće - 2 kašičice, fino samleveni miks (šargarepa, celer, praziluk, luk)
  • peršun - 1 kašičica, suv i izmrvljen
  • mirođija - 1 kašičica, suva i izmrvljena
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća krilca očistimo od preostalog perja, operemo i ocedimo od vode u đevrđiru. Prebacujemo u posudu, prelivamo sokom od 2 limuna i ostavljamo na hladnom 30 minuta.

Nakon toga ocedimo i prebacujemo u porcijama u tiganj sa ugrejanim kravljim maslacem. Ne pržimo, nego samo dinstamo u maslacu dok ne promeni boju i ne pobeli.

U posudi pomešamo krompir pire, dimljenu alevu papriku, miks bibera, beli luk u prahu, so, miks fino samlevenog povrća, izmrvljenu suvu mirođiju i peršun,

Promešamo lepo i svako krilce odmah vadimo iz tiganja sa maslacem, potapamo i uvaljamo, nakon toga otresemo višak i prebacujemo u pleh na papir za pečenje.

Nakon što poređamo sva krilca, odozgo prelivamo preostalim maslacem u tiganju.

Pleh pokrivamo sa dva lista aluminijumske folije i pečemo na srednjoj rešetki sa uključenim ventilatorom u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

Nakon toga skidamo foliju i krilca vraćamo u rernu na 10 minuta dok ne dobiju lepu boju.

Po želji možemo servirati gotova pileća krilca u foliji sa ovim Ljutim sosom za doner.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar