Sočne ćuftice od seckanog mesa na roštilju

15/08/2019
"Kakvo će biti leto, ako se bar jednom niste okupili sa prijateljima i jeli sočne ćuftice od seckanog mesa "
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano74
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, od kolenice bez kostiju
  • slanina - 200 g, sveža, bez kože
  • so - 25 g
  • biber - 5 - 10 g
  • kumin - 5 g
  • ljute paprike - 2 komada, crvene
  • ljute paprike - 2 komada, zelene
  • luk - 1 glavice
  • gazirana voda - 100 - 200 ml, ledena
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenicu odvojimo od kostiju i meso sečemo sataricom sitno. Slanina treba da bude sveža, ne slane, takođe sitno iseckamo.

Prebacujemo u duboku i široku posudu i dodajemo so, sveže samleven biber i kumin, ljute paprike, očišćene od semenki i sitno iseckane, i sitno izrendan crni luk.

Mleveno meso mešamo najmanje 15-20 minuta lepo dok ne pobeli dok ne počne da liči na testo, postepeno dodajemo ledenu gaziranu vodu.

Od mlevenog mesa oblikujemo spljeskane ćuftice jednake gramaže, prebacujemo u pleh, pokrivamo streč folijom i stavljamo u frižider na jedan dan (24 sata), dobro je da pleh stavimo u hladniji deo frižidera, na primer ispod komore.

Nakon toga ćufte pečemo na roštilju ili električnom roštilju.

Roštilj obavezno treba da bude dobro ugrejan. Možemo mazati parčetom slanine, ali crnim lukom, isečenim na krugove.

Serviramo sa prilogom po izboru - ja sam sa pečenom slaninom, ljutim paprikama i krugovim crnog luka.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar