Način pripreme
Pile isečemo na procije. U tiganju zapržimo slaninu i odvojimo je sa strane.
Meso zapržimo u istoj masnoći, pa ako je neophodno možemo da dodamo i ulje i stavljamo ga u široku šerpu u slaninu.
U istom tiganju ponovo zapržimo luk, šargarepe, jedan čen belog luka i pečurke, koje nakon toga dodajemo u piletinu i slaninu.
Jelo prelivamo vrelom vodom. Nakon što provri desetak minuta, dodajemo vino. Nakon toga dodajemo paradajz, koji treba da je sitno isečen ili pasiran.
Jelo začinjavamo lovorovim listom, pimentom, solju po ukusu, biberom u zrnu i sa dva struka majčine dušice.
Kada meso bude skoro gotovo, dodajemo mu sitno isečene kisele krastavčiće. Gotovo jelo posipamo sveže mlevenim biberom, pasiranim belim lukom i svežim peršunom.
Serviramo ga sa kuvanim pirinčem (ko voli).
Komentari