Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita Savijača»Uvijena pita sa šunkom i kačkavaljem

Uvijena pita sa šunkom i kačkavaljem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k949
Uvijena pita sa šunkom i kačkavaljem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
17/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Ko može da pretpostavi da najukusnija pita na svetu u suštini nije sa sirom, već sa šunkom i kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g, fine
  • ulje - oko 1 šolja
  • kačkavalj - 200 g, narendan
  • šunka - 225 g, tanki parčići
  • jaja - 3 komada
  • žumance - 1 komad, za mazanje
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite tri jaja sa prstohvatom soli i biberom. U njih stavite ulje i narendan kačkavalj. Možete da ga izdvojite za posipanje pite, kao i da dodate još ako želite.

2. Rasporedite kore za pitu preko radne površine i stavljajte nadev od kačkavalja ravnomerno. Odozgo stavite dva- tri do četiri parčeta šunke, u zavisnosti od njihove veličine. Šunka obavezno treba da bude tanka, druga varijanta je da bude isečena na mnogo sitne parčiće. Uvijajte dve po dve kore i poređajte ih u oblik puža u malu posudu prečnika 24 sm, prethodno namazanu.

3. Nakon što je pita napravljena, namažite je žumancem umućenim sa nekoliko kapi ulja i vode. Pospite kačkavaljem i pecite dok ne postane zlatasto u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Konzumirajte uvijenu pitu toplu, prijatnija je tako, a i kačkavlak se lepo razvlači i mekan je.

Možete da servirate kako za doručak uz šolju ajrana, tako i za ručak ili večeru.

Ako vam ostane pite sa šunkom i kačkavaljem i treba da je zagrejete, ne radite to u mikrotalasnoj, već u običnoj rerni.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: