Način pripreme
Maslac iseći na kockice i ostaviti 10 minuta na sobnoj temperaturi da omekša. Utrljajte ga viljuškom sa šećerom (40 g).
Dodajte vanilin šećer i kokosovo brašno i promešajte. Sipajte brašno i prašak za pecivo i ponovo promešajte.
Dodajte kiselu pavlaku i od testa oblikujte kuglu.
Veći deo testa (za donju podlogu) stavite u pleh prečnika oko 19 cm, obložen papirom za pečenje.
Prstima ravnomerno rasporedite testo po dnu i formirajte stranice visine 1, 5 cm.
Manji deo (za rešetku za pitu) umotajte u foliju, napravite ravan pravougaoni oblik i sve stavite u frižider.
Narendajte koricu limuna. Oljuštite limun i pomorandže, isecite ih i uklonite semenke. Sve sameljite u blenderu do željene konzistencije. Sipati u šerpu, dodati skrob i 150 g šećera.
Stavite lonac na vatru i kuvajte, mešajući, dok se ne zgusne. Potpuno ohladite.
Nakon toga prelijte smesu preko osnove za pitu. Manji deo testa isecite na trake i poređajte ih po vrhu.
Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30-40 minuta.
Pita od limuna sa kokosom je gotova.