Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Prženice»Klasične prženice sa jajima

Klasične prženice sa jajima

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Klasične prženice sa jajima
Fotografije: Monika Ivanova
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ko ne bi želeo da se svako jutro budi uz aromu tek isprženih prženica"

Potrebni sastojci

  • hleb - 10 kriški
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 350 ml
  • so - 2 prstohvata
  • šećer - 2 prstohvata
  • brašno - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremu započnite tako što u velikoj posudi umutite jaja. Postepeno im dodajte sveže mleko, brašno, prašak za pecivo, šećer i so.

Umutite, kako bi dobili glatku smesu. Potopite svaku krišku hleba u smesu na nekoliko sekundi. Važno je da hleb upije smesu sa obe strane. Nakon toga ispržite prženice u mnogo masnoće.

Pržite svaku stranu dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga izvadite prženice, pa ih poređajte na kuhinjski ubrus, kako bi se oslobodili viška masnoće. Gotove prženice poslužite u zavisnosti od vaših ličnih afiniteta.

Napomena: Recept je uspešniji ako se koristi hleb star 2-3 dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: