Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Fritata»Zelje sa jajima i paradajzom

Zelje sa jajima i paradajzom

Zelje sa jajima i paradajzom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Ponekad imamo potrebu baš za jednom ovako laganom večerom sa zeljem, jajima i paradajzom"

Potrebni sastojci

  • zelje - 2 vezice
  • ulje - 4 kašike
  • mladi luk - 2 struka
  • paradajz - 2 srednja
  • so
  • biber
  • jaja - 2 komad
  • pavlaka za kuvanje - 4 kašike
  • voda - 2 kašike
  • peršun
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Zelje se za ovaj recept očisti i blanšira kratko u kipućoj vodi. Ocedi se dobro i iseče na sitno. Isecite pera luk i paradajz na kocke.

U posudi umutite jaja sa dve kašike vode, dodajte pavlaku za kuvanje u začinite solju i biberom.

U tiganju se zagreva ulje, zaprži se isečen luk da omekša.

Dodajte blanširano zelje, čenove belog luka i paradajz. Kuva se 3-4 minuta da uvri tečnost i sklanja se sa ringle.

Prabacite smesu u odgovarajuću malu posudu za pečenje.

Dodajte smesu od jaja i dobro promešajte. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta i gotovo.

Servirajte jelo s jajima sa kašikom kiselog mleka, belim lukom i posuto peršunom.

Zelje sa jajima i paradajzom - takvu đakoniju niste probali. Ispada kao fritata. Prijatno, ovo je sjajna lagana večera!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: