Način pripreme
Koristila sam jedan integralni baget i dva hlepčića sa pšeničnim brašnom. Reckastim nožem sečemo na dve polovine.
U maloj posudi pomešamo sitan sir, kiseli pavlaku i mekani maslac. Dodajemo so po ukusu, može i šarena. Promešamo dok ne dobijemo pastu.
Trakice zelene i crvene paprike sečemo na kockice, a masline na komade. Kašikom namažemo svaku polovinu hleba, odozgo posipamo origanom, parčetom paprika i maslina, rasporedimo tu i tamo.
Završavamo tankim trakama kačkavalja preko hlepčića. Poređamo u pleh. obložen papirom za pečenje.
Rernu ugrevamo na 180 stepeni.
Stavljamo pleh i pečemo sendviče samo odozgo 10-12 minuta dok se kačkavalj ne rastopi ili dok ne dobije zlatnu boju.
Vadimo i dok su još topli uvijamo u aluminijumsku foliju da budu mekani i topli. Spremni smo za piknik, serviramo sa svežim povrćem po izboru.
Brzo i ukusno, pakujte stvari i da vas ne vidim!
Komentari