Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene vekne»Posni punjeni hlepčići

Posni punjeni hlepčići

Posni punjeni hlepčići
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Verujete li u ljubav na prvi zalogaj ili da sačekamo da pojedete ceo hlepčić?"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kašičica, suv
  • so - 1 ravna kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • voda - 150 ml
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno - 2 šolje
  • masline - 10 komada
  • praziluk - 1/2 komada
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo brašno, suvi kvasac, so, šećer, ulje i mlaku vodu. Mešamo kašikom da dobijemo loptu od testa, posle zamesimo srednje meko testo i ostavljamo 20-30 minuta da nadođe. Ja sam stavila u rernu na 40 stepeni.

Gotovo testo razvučemo na pravougaonu koru, sečemo je na 6 delova. Ugrevamo ulje u tiganju i pržimo sitno iseckan praziluk dok ne omekša, dodajemo isečene masline, malo soli, biber, alevu papriku i origano, mešamo i skidamo sa vatre.

U svako parče testa sipamo po 1 kašičicu nadeva, ivice savijamo ka unutra i uvijamo kao tompus. Poređamo u namazan pleh, četkom namažemo sa preostalom mašću iz tiganja.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.

Posni, hrskavi i ukusni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: